Salve! Italiaans waar je mee opschiet.

Met een van mijn groepjes rond mijn eettafel....

Je wilt graag Italiaans leren of je Italiaans verbeteren? Mijn naam is Babette en ik deel graag mijn passie voor Italië en mijn kennis van de Italiaanse taal met je! Wat je doelstelling ook is, met een persoonlijke en creatieve aanpak, gezellige en leerzame lessen en wat thuisstudie help ik je graag om jouw doel te bereiken. 

Mijn achtergrond
Na jarenlang in Italië te hebben gewoond en gewerkt geef ik - naast mijn reguliere baan - al een aantal jaren met heel veel plezier Italiaanse les op alle niveau's in Arnhem (noord), bij mij thuis. Ik heb een universitaire letteren studie gevolgd (Europese Studies met Frans). Mede hierdoor kan ik de grammaticale structuur van het Italiaans goed doorzien en uitleggen. 

Naast enthousiasme en ondertussen heel wat leservaring, bied ik ook flexibliteit qua lesdagen -en uren: voor groepjes hanteer ik in overleg met de deelnemers vaste lesdata, maar individuele lessen of duo lessen kunnen ook prima op afspraak ingepland worden.

Mijn aanpak
Afwisseling, creativiteit en enthousiasme, in een huiselijke en ontspannen sfeer.
Nederlands is mijn moedertaal; voor 'beginners' spreek ik (voornamelijk) in het Nederlands. Lessen voor wat meer 'gevorderden' worden voor een groot deel in het Italiaans gegeven. Ik werk met verschillend lesmateriaal (lesboek, artikelen, internet), afhankelijk van het niveau en de wensen van mijn leerling(en). Mijn doel is mensen zoveel mogelijk individueel te benaderen omdat iedereen op een andere manier leert. In een groepje leer je bovendien veel van elkaar, het werkt motiverend en is eigenlijk altijd enorm gezellig (belangrijk!). Grammatica vinden sommigen mensen wat saai. Ik leg daarom meteen de link naar de spreektaal, en probeer iedereen zoveel mogelijk te laten praten.

Mocht je je kennis na een tijdje in Italie in de praktijk willen brengen, dan kan ik je in contact brengen met mensen in Italie bij wie je verder tijdens je verblijf aldaar aan je Italiaans kunt werken. 

Deelnemen
Een afspraak voor je eerste les en/of kennismaking kun je maken door een mailtje te sturen via de contactpagina van deze website. Vermeld je dan ook je telefoonnummer?

Je kunt me uiteraard ook zelf bellen voor aanvullende informatie: 06 38348906, bel gerust!

-In de tweede week september 2019 start ik weer met verschillende groepjes

-Eind april start ik met een korte, intensieve zomercursus, waarin je in 6 lessen van 2 uur een basis onder de knie krijgt, te gebruiken voor je komende zomervakantie in Italie. Het is ook een manier om te ondervinden of het leren van Italiaans iets voor je is...

Over mijn lessen kun je meer lezen op de pagina Tarieven

Volg mijn Facebook pagina 'Salve' voor allerlei informatie over Italië en het Italiaans.  

Leuke link

13. okt, 2015
http://www.rai.tv/dl/RaiTV/programmi/page/Page-5df81b9a-376a-4119-b8b1-1f3880a84814.html?refresh_ce

http://ntracademie.nl/cursussen/cursuspagina/10-stappencursus-italiaans.html